Naslov Svetovni dan varne rabe interneta 2006

V torek, 7. 2. 2006 je po celem svetu pod pokroviteljstvom evropske komisarke Viviane Reding, ki je odgovorna za Informacijsko družbo in medije pri Evropski komisiji, ter omrežja nacionalnih točk osveščanja INSAFE  potekal »Svetovni dan varne rabe interneta 2006«. Slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI, ki deluje pod okriljem Fakultete za družbene vede ter Arnesa, je v počastitev tega dneva organizirala okroglo mizo: »Vzgoja in obnašanje otrok na internetu«. Na okrogli mizi so sodelovali strokovnjaki in učitelji, ki so razpravljali o trenutnem stanju na področju uporabe interneta med mladimi v Sloveniji. Cilj okrogle mize je bil predstaviti možne rešitve o tem, kako vzgojiti medijsko pismenega in odgovornega mladostnika, ki bo znal kritično uporabljati internet ter kako lahko pri tem sodelujejo šole, kaj lahko k večji osveščenosti prispeva država, kaj točka osveščanja SAFE-SI in kaj lahko stori vsak posameznik sam.

Na okrogli mizi, ki jo je povezoval mag. Tomi Dolenc z Arnesa, so sodelovali dr. Karmen Erjavec, Fakulteta za družbene vede, Barbara Samaluk, Urad Varuha za človekove pravice, mag. Borut Čampelj, Ministrstvo za šolstvo, Andrej Tomšič, Direktorat ta informacijsko družbo, mag. Luka Kogovšek, Najdi.si, Noviforum, mag. Radoš Skrt, Novavizija d.o.o., mag. Đulijana Juričič, OŠ Trnovo.

Sodelujoči na okrogli mizi so poudarili predvsem potrebo po večjem izobraževanju staršev, da le-ti ne bodo živeli več v svetu utvar, da so njihovi otroci doma varni pred »nevarnostmi«, ki nanje prežijo na internetu.   www.safe.si.="" http:="" href="http://<a href=">www.safe.si." target="_blank">Več informacij o okrogli mizi in projektu SAFE-SI >>    

Datum 09.02.2006
Print