Naslov Blogaton o varni rabi interneta vse do 15. februarja

Na mednarodni ravni je letošnji svetovni dan varne rabe interneta obeležen s  t.i. »blogatonom«, kjer poleg slovenske točke osveščanja SAFE-SI s svojim prispevkom sodeluje tudi Urad varuha za človekove pravice. Širok spekter organizacij, ki so aktivne pri osveščanju o varni rabi interneta in posebni gostje, so 7.2. dodali 104 prispevke na blog in povabili obiskovalce k dodajanju komentarjev.  Prispevke, ki so napisani v različnih svetovnih jezikih, so posamezne države objavljale ob točno določeni uri skozi ves torek.

Ker je osrednja tema letošnjega dneva etika na internetu, se je slovenska točka osveščanja SAFE-SI v sodelovanju z Varuhom človekovih pravic RS, osredotočila na promocijo strpnosti ter boj proti sovražnemu govoru in drugim oblikam nestrpnosti na internetu. Na spletni strani Insafe si lahko med drugimi preberete in komentirate spletni dnevnik predstavnice varuha, ki nosi naslov Pomen regulacije sovražnega govora na internetu ter predstavnice slovenske točke osveščanja z naslovom Vzgoja in obnašanje mladih na internetu.

Do 10.2. so na spletnem blogu INSAFE omrežja prejeli že več kot 340 komentarjev. Prispevke bo mogoče komentirati vse do 15.2.

Vljudno vas vabimo k sodelovanju.

Datum 10.02.2006
Print