Naslov Predstavitev novega spletnega portala SAFE-SI

Slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI je včeraj, 30.5.2006, v prostorih Fakultete za družbene vede organizirala tiskovno konferenco, na kateri je predstavila nov spletni portal SAFE-SI kot osrednjo informacijsko točko o varni rabi interneta v Sloveniji. Spletna stran je namenjena tako odraslim (staršem, učiteljem), kakor tudi otrokom in mladostnikom. SAFE-SI je prva spletna stran v Sloveniji, ki obravnava tako aktualne vidike spletnih (ne)varnosti, kakor tudi priporočila za varno in pametno rabo mobilnih telefonov na enem mestu.

Obiskovalci spletne strani, predvsem tisti najmlajši, se lahko preko interaktivne igre ter kviza na zabaven način učijo, kako varno uporabljati internet. Vsi obiskovalci spletnega portala pa lahko s svojimi predlogi, vprašanji ter mnenji sodelujejo tudi v razpravi na spletnem forumu.

Spletni portal SAFE-SI so predstavili prof. dr. Vasja Vehovar, FDV kot vodja projekta, Tina Zupanič, strokovna sodelavka FDV, mag. Tomi Dolenc, strokovni sodelavec ARNES ter Tanja Šterk FDV kot koordinatorka projekta.

SAFE-SI >>

Datum 31.05.2006
Print