Naslov Ljubezen preko spleta

Internet je širok in uporaben medij, kot tak pa nam služi za veliko različnih stvari. Ena izmed pogosto uporabljanih storitev je tudi iskanje ljubezni. Slaba polovica uporabnikov interneta meni, da je možno preko spleta najti svojega življenjskega partnerja, čeprav še vedno velja, da so zabave, srečanja ipd. vseeno bolj primerna za to, da srečamo bodočega partnerja.

Skupina psihologov je sestavila vprašalnik, ki je omogočal ugotoviti profil posameznega iskalca ljubezni oziroma partnerja preko spleta. Ljudi, ki bi radi spoznali pravo osebo, a jim primanjkuje časa ali pa jih je strah, je na internetu kar veliko. Taki ljudje vidijo glavno prednost interneta v anonimnosti in prostovoljnosti. Temelj spletne ljubezni je beseda, zato jih veliko zelo pazi na pravopis in domiselno izražanje. Moški največkrat naredijo prvi korak (72%), ženske pa pasivno čakajo na poziv (42%). Ogromno je tudi pretvarjanja in izdajanja za nekoga drugega, mlajšega, lepšega in uspešnejšega, zato so se razvili dolgi in natančni vprašalniki, s pomočjo katerih se oceni osebo. Za moške sta med bolj pomembnimi dejavniki postava in izgled ženske, medtem ko sta ženskam pomembnejša izobrazba in poklic.

Kakorkoli že, vzporedno z večanjem zanimanja za spletno spoznavanje se veča tudi zanimanje za internet, kar pa zagotovo ni slabo.

Vir: Pilot, 18.06.2006

Vir RTV Slovenija
Datum 23.06.2006
Print