Naslov Oglaševalci bi radi izkoristili bloge

Svet blogov se še naprej širi in razvija, oglaševalci pa iščejo načine, kako vstopiti v blogosfero, piše Advertising Age.

V razpravah o medijih so blogi že označeni kot pogovorni mediji, saj omogočajo razpravo oziroma pogovor med udeleženci. Zagotovo je treba na novo definirati profesionalne, visoko kakovostne bloge, ki so za potrošnike in oglaševalce najpomembnejši. Oglaševalski blogi so pomembni predvsem za zbiranje mnenj potrošnikov o določenem izdelku oziroma znamki, mnogo oglaševalcev pa noče oglaševati na blogih, ki niso v njihovi lasti, saj naj ne bi imeli dovolj nadzora nad vsebino.

Slika 1: Obisk blogov decembra 2006 v mio (vir: Ad Age)

Oglaševalci morajo biti pripravljeni spustiti vajeti iz rok, saj velja, da blogi z velikim obiskom še posebej privlačijo oglase. Pomembni so postali tudi časopisni blogi, New York Times tako piše kar nekaj blogov, ki privlačijo oglaševalce. V letošnjem letu naj bi se oglaševanje na blogih povečalo, CNN je prejšnji mesec lansiral blog o potovanjih Orbitz, General Motors pa je že aktiven na področju pisanja oglaševalskega bloga.

Slika 2: Kaj najbolj vpliva na privlačnost bloga po mnenju bralcev (vir: Ad Age)

Blogi posebej privlačijo ljudi, ki se za določeno področje zelo zanimajo, kar ustvarja oglaševanju prijazno okolje, drugi pa opozarjajo, da je govoriti o blogu, kot samostojnem mediju, še prezgodaj.

Vir: Advertising Age, 5.3.2007

Datum 28.03.2007
Print