Naslov Mobilni operaterji izgubljajo video vsebine

Agencija za raziskovanje visoko tehnoloških trgov, In-Stat, je izdala sporočilo za javnost, v katerem so izvlečki iz njihove zadnje raziskave.

V njem poročajo o prihajajočih težavah mobilnih operaterjev na področju mobilnih video vsebin. Ogrožajo jih nove tehnologije na področju prenosa omenjenih vsebin, ki bi v končni fazi lahko privedle celo do tega, da bi bili ponudniki mobilnih storitev celo izrinjeni iz prenosa video vsebin.

Dogaja se namreč podobna revolucija kot na na koncu tisočletja, ko se je razvila mobilna tehnologija tretje generacije. Tako se tudi sedaj v razvoj tehnologij, ki omogočajo prenos video vsebin na mobilne telefone brez udeležbe operaterjev, vlaga na milijone dolarjev.

In-Stat je v svoji raziskavi izpostavil pet glavnih metod za prenos video vsebin. Od tega kar tri delujejo samostojno, brez udeležbe in posledično tudi brez zaslužka mobilnega operaterja.

Obetajo se torej nekoliko slabši časi za mobilne operaterje na področju video vsebin. Njihove usluge se namreč čedalje bolj uporabljajo zaradi enostavnosti uporabe in čedalje manj zato, ker ne bi bilo drugih rešitev.

Vir: In-Stat, 10.9.2007

Datum 10.09.2007
Print