Naslov Ebay in Amazon sta najbolj priljubljeni spletni trgovini v Nemčiji

Gfk je izvedel raziskavo o spletnih trgovinah v Nemčiji. Ugotovili so, da sta v tej državi najbolj priljubljeni spletni trgovini Ebay in Amazon, ki sta daleč pred zasledovalci. Prvi privlači 26 % kupcev, 22 % pa se jih raje odloči za Amazon.

Na prvem mestu sta zaradi enostavnosti nakupa, ki je eden izmed najpomembnejših dejavnikov s strani kupcev. 81 % anketirancev meni, da se omenjeni trgovini od drugih razlikujeta prav zaradi lažjega postopka naročanja izdelkov. Drugi pomemben razlog je širok nabor izdelkov (pomemben element za 78 % anketirancev). Precej pomemben je tudi odziv na morebitne težave (65 % anketirancem) in ocene drugih uporabnikov (61 %). 

Do konca leta 2007 je 56 % Nemcev med 14 in 69 let že opravilo nakup prek spleta, kar je 8,4 % rast glede na predhodno leto. Povprečna letna rast spletnih nakupov v Nemčiji je sicer 9 %. Najbolj priljubljeni izdelki spletnih nakupov ostajajo knjige, obleke in vstopnice za razne prireditve.

Raziskava poteka na letni ravni januarja in februarja. V tokratni je sodelovalo 3.300 uporabnikov interneta starosti od 14 in 69 let. Potekala je prek spleta in prek telefona. 

Vir: Gfk, 14.4.2008.

Vir GfK
Datum 29.04.2008
Print