Naslov Povprečen uporabnik ne more popolno sodelovati v spletnih socialnih medijih

Socialni mediji so zelo popularni, uporabnikov je vedno več, vendar pa pogosto pozabljamo, da povprečen uporabnik ne more popolno sodelovati v teh medijih, piše E-consultancy.

Nekateri ljudje skoraj cel dan preživijo v omrežjih in si naberejo nepregledno število prijateljev, povprečen uporabnik pa tega ne zmore, najverjetneje pa tudi ne želi. Uporabniki naj bi se delili v tri skupine: sodelujoči (socialnim medijem tedensko namenijo od 1 do 5 ur), ustvarjalci vsebin (socialnim medijem namenijo od 5 do 10 ur) in upravljavci skupnosti (tedensko porabijo od 10 do 20 ur). Izsledki nekaterih raziskav kažejo, da povprečen Američan dnevno 4 ure gleda televizijo, kar je precej več časa, kot ga uporabniki namenijo socialnim medijem. Treba je spremeniti razumevanje porabe časa, saj je televizija relativno nezahteven medij, saj od gledalca ne zahteva veliko, spletni socialni mediji pa so drugačni, saj od uporabnika zahtevajo določen trud, kar je eden večjih problemov, da se spletni socialni mediji še vedno mnogim zdijo neprivlačni.

Ne smemo pa pozabiti, da so socialni mediji zabavni mediji. Poleg koristi, med katere spada spoznavanje ljudi in ohranjanje stikov, gre pri večini stvari vendarle za zabavo.

Vir: E-consultancy, 21.4.2008

Datum 27.05.2008
Print