Naslov Bo elektronska pošta res kmalu stvar preteklosti?

Elektronski pošti grozi, da bo žrtev lastnega uspeha, piše Moj mikro.

V svetu se danes dnevno pošlje okoli 210 milijard elektronskih sporočil, do leta 2012, pa naj bi to število zraslo na 419 milijard. Vsa ta množičnost elektronskih sporočil marsikoga spravlja ob živce, zato se v ZDA že pojavlja izraz "e-poštni bankrot", saj uporabniki enostavno ne vedo več kaj storiti ob vsej tej "odvečni pošti" in tako zadevo rešijo na način, da vse zbrišejo.

Prepogosto pregledovanje elektronske pošte moti kakovostno opravljanje dela na delovnem mestu, prav tako pa postaja vse bolj moteče tudi v zasebnem življenju. Pri podjetju Microsoft so ugotovili, da uporaba neposrednega sporočanja in uporaba telefona precej zmanjšujeta obremenjenost ljudi, hkrati pa so zmanjšali promet elektronske pošte za okoli 20 %.

Podjetje Xobni  pa je naredilo brezplačen dodatek za Outlook, ki nam pomaga pri organizaciji prispele elektronske pošte. Omogoča namreč nitenje sporočil za lažji nadzor nad komunikacijo z določenimi osebami. Obstaja veliko rešitev, ki bi nas lahko razbremenila pred kopico elektronske pošte, a za zdaj nobena ni učinkovita. Če se ne bomo odvadili neprestanega preverjanja ali smo dobili novo pošto, se stanje ne bo popravilo, temveč se bo samo še poslabšalo.

Vir: Moj mikro, 24.7.2008

Datum 08.08.2008
Print