Naslov Uporabniki pametnih mobilnih telefonov premalo skrbijo za zaščito

Uporabniki pametnih telefonov želijo imeti dostop do čimveč podatkov in sistemov, obenem pa niso dovolj podkovani o varnosti in zaščiti naprav, piše InternetNews.

89 % uporabnikov pametnih telefonov uporablja e-pošto in dostopa do različnih poslovnih informacij, 70 % uporabnikov pa dostopa do občutljivih informacij tudi izven službe. 85 % uporabnikov meni, da bi morala podjetja poskrbeti za zaščito naprav, ki jim je omogočen dostop do poslovnih podatkov in sistemov. Izsledki različnih raziskav kažejo, da se uporabniki zavedajo dejstva, da dostopajo do občutljivih informacij in si zato tudi želijo zaščite. Raziskava podjetja McAfee je pokazala, da 79 % uporabnikov mobilnih naprav ne uporablja nikakršne protivirusne zaščite, 15 % pa ni bilo prepričanih, ali ima njihova naprava kakšno programsko zaščito.

IT organizacije morajo začeti skrbeti za zaščito mobilnih naprav, saj je samo še vprašanje časa kdaj bo s pametnih mobilnih telefonov izginila kopica podatkov, ki so pomembni za podjetje ali pa celo zaupne narave.

Vir: InternetNews, 22.7.2008

Datum 12.08.2008
Print