Naslov Olimpijske igre so privabile veliko gledalcev prek spleta

Olimpijske igre v Pekingu so postregle z mnogimi presežki, med drugim so prejšnjim igram v Atenah prevzele primat najbolj gledanih iger vseh časov.

Razlog za veliko gledanost je tudi v prenosih prek spleta. Iz največjih svetovnih držav, med drugim ZDA, Indije in Kitajske, poročajo o največjem številu ogledov do sedaj. Samo otvoritev letošnjih iger si je ogledalo 840 milijonov Kitajcev ter preko 1,2 milijarde vseh Zemljanov, kar je največ do sedaj.

Mednarodni olimpijski komite je z namenom povečevanja priljubljenosti olimpijskih iger pri mladih, na YouTube dnevno objavljal vrhunce dneva. Na spletnem mestu NBColympics so letos zabeležili 30 krat več ogledov olimpijskih vsebin kot na zadnjih igrah v Atenah. Na Kitajskem je igre prek spleta v živo spremljalo 120 milijonov ljudi.

Na svoj račun pa smo prišli tudi ljubitelji iger v Sloveniji. RTV Slovenija je prek spleta prenašala večino nastopov, objavljali so posnetke zanimivh trenutkov, največja komercialna televizija pa je postregla s prenosom prihoda zmagovitih olimpijcev v domovino. 

Vir: Grohmann, Carlos. Games attract record viewers and Internet a hit. Reuters, 20.8.2008. 

Datum 29.08.2008
Print