Naslov Tržniki morajo začeti izkoriščati nove spletne tehnologije

Spletni socialni mediji so očitno pomembna tržna platforma med obdobjem vračanja v šolo oziroma pred začetkom novega šolskega leta, ugotavlja Jupiter Research.

Tržniki so se v obdobju pred začetkom novega šolskega leta zatekli k spletnim socialnim omrežjem, ki so se izkazala kot hvaležna tržna platforma za dosegljivost otrok in mladih odraslih. Obdobje pred novim šolskim letom je v zadnjih letih vedno bolj pomembno za tržnike, saj močno vpliva na prodajne rezultate zadnje četrtine leta. Prodajalci poskušajo predvsem s tehnologijami spleta 2.0, podjetje J.C. Penney je ustvarilo spletno igro DorkDodge, ki promovira njihovo novo linijo oblačil. Eno najbolj znanih podjetij, ki prodaja spodnje perilo, Victorias Secret, sodeluje z Applom in univerzami. Sodelovanje s 33-imi ameriškimi univerzami bo sadove obrodilo tako, da bo omenjeno podjetje na trg poslalo linijo spodnjega perila z motivi ameriških univerz, Apple pa bo določenim univerzam ponudil brezplačen iPod ob nakupu njihovega računalnika.

Strokovnjaki pravijo, da bodo podjetja, ki izkoriščajo zmogljivosti in prednosti spleta 2.0 imela veliko koristi, vendar ne neposredno v obliki dobičkov, temveč v obliki krepitve blagovne znamke in zavedanja kupcev.

Vir: Jupiter Research, 11.8.2008

Datum 08.09.2008
Print