Naslov Reforma evropskih telekomunikacij za več potrošniških pravic

Pred kratkim je Evropski parlament razpravljal o tako imenovani evropski reformi telekomunikacij. Še posebno veliko težo v prihodnosti bodo imeli predlogi Evropske komisije, ki želi uporabnikom mobilne in fiksne telefonije ponuditi več pravic in boljšo izbiro.

Nove potrošniške pravice naj bi bile v vseh 27-ih državah članicah uzakonjene do leta 2010. Parlament je sledečih 7 točk določil za najpomembnejše z vidika uporabnika:

  • Več transparentnosti in boljše informacije za potrošnika: potrošniki morajo zato, da bi lažje izbrali najboljšo ponudbo, imeti pregledne informacije o cenah, stroških in ostalih pogojih, zato Evropska komisija spodbuja operaterje, naj te stvari objavijo na jasen, viden in razumljiv način.
  • Širokopasovni dostop za vse: dostop do širokopasovnega interneta bi moral biti omogočen vsem, tudi ljudem, ki živijo na ruralnih območjih oziroma manj poseljenih območjih. Komisija pričakuje dodatne ekonomske koristi zaradi boljšega pokritja v EU v višini 10 milijard evrov letno, seveda pa bi največ koristi imeli potrošniki. Menjava ponudnika storitev v enem dnevu brez spremembe številke. Potrošniki bi morali v enem samem delovnem dnevu zamenjati ponudnika storitev in obenem obdržati prvotno številko. Trenutno na tem področju najbolje deluje Francija (za fiksno telefonijo), na področju mobilne telefonije pa Irska in Malta. V Estoniji lahko včasih to še vedno traja 30 dni, v Italiji in na Slovaškem pa se lahko zavleče do 20 dni.
  • Boljša zaščita podatkov: potrošniki načeloma zaupajo v varnost telekomunikacijskih storitev in v zaščito osebnih podatkov, zato bi morali operaterji svoje uporabnike takoj in brez izjeme obvestiti, ko bi se njihovi podatki uporabili oziroma bili kompromitirani.
  • Boljši dostop za ljudi s posebnimi potrebami: dostop do različnih komunikacijskih naprav bi moral biti omogočen tudi ljudem s posebnimi potrebami in starejšim ljudem, vse to pa postaja vedno bolj pomembno, saj se predvideva, da bo do leta 2020 25 % celotne populacije starejše od 65 let.
  • Zagotoviti osnovno spletno svobodo: odprta spletna arhitektura je ključnega pomena za informacijsko družbo.
  • Bolj učinkovita številka za nujne primere 112: Komisija predlaga boljši dostop do storitev v nujnih primerih oziroma sili preko enotne številke 112.

Vir: Europa.eu, 8.9.2008

Datum 23.09.2008
Print