Naslov Google nagrajuje najboljše ideje

Podjetje Google je ob svoji deseti obletnici nastanka objavil zanimiv natečaj, kjer bodo izbrali in nagradili pet najbolj inovativnih zamisli, ki bodo morda lahko nekega dne spremenile svet. Nagradni sklad za najbolj inovativne znaša deset milijonov dolarjev.

Predloge, za katere je rok 20. oktober, sprejemajo za osem različnih področij. To so projekti za skupnost (kako bolje povezovati različne skupnosti, zaščiti edinstvena okolja), projekti za povečanje priložnosti (projekti kako zagotoviti boljše življenje sebi in družinam), projekti s področja energije (zlasti alternativni viri), projekti za okolje, projekti za področje zdravstva, projekti s področja izobraževanja in zamisli za boljšo zasebno varnost (recimo varen dom). Seveda pa so odprti tudi za druge zanimive in inovativne zamisli, ki bodo morda nbekega dne spremenile svet.

Sto najboljših bo Google izbral do 27. januarja 2009, v drugem krogu bo 20 polfinalistov izbirala javnost, pet najboljših projektov pa bo na koncu izbrala posebna strokovna žirija, ki bo tudi nagradila najboljše.

Vir: Monitor, 27.9.2008.

Datum 02.10.2008
Print