Naslov Obiskanost spletne strani je ključnega pomena za uspeh

Obiskanost spletne strani je gonilna sila spletne strani in ključnega pomena za uspeh kateregakoli spletnega posla, piše ArticlesBase. Brez zadostnega obiska je na spletu nemogoče ustvariti dobiček oziroma prihodek.

Za dober obisk je potrebno najti nišo in razviti produkt, ki bo zanimal uporabnike. Seveda postaja vse težje ustvariti velik obisk spletne strani, predvsem za manjše spletne strani pa je še posebej pomembno, da vedo, od kod prihaja obisk in kaj ljudje počnejo, ko obiščejo neko stran podjetja. Kaj storiti, če imamo dobro spletno stran, dober produkt in dober poslovni plan? Obisk strani se delno ustvarja s pomočjo iskalnikov, obisk pa je lahko večji tudi zaradi blogov. Google je na bloge precej pozoren, zato je veliko spletnih strani oziroma podjetij že ugotovilo, kako pomembni so lahko blogi za obisk. Eden od načinov pridobivanja obiska so tudi spletni forumi. Pomagati si je lahko predvsem s forumi, na katerih teče razprava o izdelkih, ki so podobni vašemu. Enostavno se je vključiti v razpravo in predstaviti izdelek, vendar je treba paziti, da tovrstno oglaševanje ni preveč očitno in da ni podobno e-smetenju in e-slami. Obisk si je, kot že rečeno, možno povečati tudi z dobro uvrstitvijo na iskalnikih. Učinkovit način razširjanja sporočil je oglaševanje v člankih oziroma s pomočjo člankov. Pri tem gre za pisanje člankov, ki so optimizirani z določenimi ključnimi besedami, ki se zopet lahko dobro izkažejo v iskalnih algoritmih.

Načinov je seveda veliko. Ustvariti je potrebno določen ugled in z uporabniki vzpostaviti odnos zaupanja in obisk zagotovo ne bo izostal.

Vir: Stouffer, Daniel. Cyberdust, Ruined, or Busted? Web Site Traffic is the Engine Necessary to Make Money Online. ArticlesBase, 9.10.2008

Datum 20.10.2008
Print