Naslov Kako najbolj učinkovito oglaševati mladi publiki?

Izvršni direktorji menijo, da je najboljši način oglaševanja mladim preko vrstniških priporočitev ter sponzoriranja njihovih najljubših programov, piše eMarketer.

Tako po izsledkih raziskave Economist Intelligence Unit meni 41 % svetovnih izvršnih direktorjev. Sponzoriranje se je uvrstilo na drugo mesto (36 %), na tretjem mestu po mnenju izvršnikov pa je enostavno ponujanje dobrega proizvoda po odlični ceni (35 %). Več kot polovica anketirancev pravi, da še vedno ni našla prave strategije za pravi pristop k oglaševanju, tretjina pa ga je že našla. Med azijskimi anketiranci je kot najpomebnejša vrsta stika s potrošniki bil omenjen osebni stik, polovica Američanov pravi, da je njihov primarni kanal telefon, Evropejci pa največji poudarek dajejo e-pošti.

Mlada generacija uporablja nove tehnologije, zato so lahko tudi ti kanali zelo uporabni za tržnike. 96 % generacije Y, ljudi rojenih po letu 1979, uporablja SMS sporočanje, 85 % socialna omrežja, 50 % posluša podcaste, 57 % pa se ukvarja z blogi.

Vir: eMarketer, 14.10.2008

Datum 22.10.2008
Print