Naslov Slovenski certifikat prvi varnostni produkt v Evropi

Slovensko podjetje CONNET s produktom Company On Net™ je dobitnik 2. nagrade za evropsko inovacijo Teletrust 2008 na konferenci ISSE (Information Security Solutions Europe) v Madridu.

Slovensko podjetje se je z globalno internetno inovacijo Company On Net™ uvrstilo tik za podjetje, ki deluje v okrilju finske NOKIE, ter pred podjetjem za katerim stoji T-Systems. Med nagrajenci je Company On Net™ edini produkt s področja zagotavljanja varnosti na internetu, saj prvi in tretji nagrajenec delujeta na področju mobilne telefonije. Company On Net™ verificira identiteto podjetij na spletu in je tako prvi produkt, ki povezuje identiteto podjetja v vsakdanjem življenju z identiteto podjetja na spletu.

Takšna verifikacija identitete prinaša koristi tako podjetjem kot vsem ostalim uporabnikom interneta. Liberalnost interneta, ki prinaša veliko pozitivnih lastnosti, ima tudi nekaj slabih. Najbolj očitna je nezmožnost identifikacije lastnikov spletnih strani. Dve glavni posledici tega sta splošno nezaupanje v internet ter monopolizacija interneta, saj obiskovalci zaupajo le še največjim in poznanim.

Z verifikacijo identitete podjetij na spletu Company On Net™ poveča kredibilnost vseh podjetij na spletu in s tem zaupanje obiskovalcev do najvišje možne mere. Company On Net™ je za razliko od konkurence le tehnološki ponudnik verifikacijskega sistema. Za verifikacijo identitete podjetij sicer skrbijo za to usposobljene lokalne avtoritete in neodvisne organizacije, kot je Gospodarska zbornica (v primeru Slovenije) ali COFACE, ugledna globalna bonitetna hiša.

Company On Net™ poleg verifikacije in sidranja podjetij na splet, kar je bistvo tega sistema ponuja tudi možnost objave finančnih in bonitetnih poročil ter verifikacijo zunanjih certifikatov, ki potrjujejo kvalitete podjetja, zaposlenih in produktov oziroma storitev (ISO, Microsoft Partner…).

Vir: Company on Net, 17.10.2008.

Datum 20.10.2008
Print