Naslov Google odslej dovoli tudi oglaševanje alkohola

Iz Googla so sporočili, da so odstranili omejitev določenih ključnih besed pri njihovem sistemu za oglaševanja Ad Words.

Do sedaj je Google namreč preprečeval objavo besed, ki poimenujejo alkohol. Dovoljeni sta bili samo besedi šampanjec in vino. Proizvajalci ostalih pijač pa so bili za oglaševanje v tem sistemu prikrajšani. Uradnih razlogov za to niso sporočili, govori pa se o dveh možnostih. Prva je, da si Google s tem želi nekoliko povečati priliv oglaševalcev v časih recesije. Druga možnost je prav tako povezana z recesijo. Statistike kažejo, da se v teh časih poveča prodaja alkoholnih pijač, kar pomeni, da je sedaj odlična priložnost za oglaševanje v tej panogi in Google si želi del te pogače.

Pri sprostitvi tovrstnih ključnih besed se pojavlja vprašanje, ali je stran, ki prikazuje oglase za alkohol primerna za prikazovanje otrokom in najstnikom. Tovrstni oglasi se namreč sedaj lahko prek Googlovega sistema pojavijo na mnogih straneh, ki so namenjene prav njim. Poleg tega oglaševanje alkohola preprečuje tudi zakonodaja v določenih državah.

Vir: BizReport, 5.11.2008.

Datum 12.11.2008
Print