Naslov Benchmark slovenskih hotelov na internetu 2007

Podjetja  za svojo predstavitev vedno bolj uporabljajo internetni medijski prostor. Tako ima večina podjetij spletna mesta na katerih imajo svojo predstavitev, predstavljeno ponudbo, storitev, izdelkov itd. Za podjetja je smiselno, da na spletnem mestu ponudijo čim več za uporabnike uporabnih vsebin in storitev. Seveda morajo biti pozorni tudi na tehnično plat spletne strani, da se večina uporabnikov hitro znajde in da hitro pridobi potrebne informacije, ugotavlja E-laborat.

V raziskavi so prikazani sisitematični pregledi spletnih strani hotelov. Z raziskavo so se najprej želeli osredotočiti na predstavitev hotelov na spletu, katere storitve predstavljajo na svojih spletnih straneh in kako imajo urejeno komunikacijo z mediji.Raziskava je ugotavljala katere storitve ponujajo hoteli, kako se predstavljajo, kakšne materiale in grafike ponujajo. Kot posebno obliko pa raziskava raziskuje tudi varno mrežo, uporabo interaktivnosti in koncpet web 2.0.

Raziskava ugotavlja, da hoteli na spletu razmišljajo predvsem v smeri kako predstaviti hotel uporabnikom spletnih strani. Skoraj vsi hoteli so korektno predstavili nastanitvene možnosti, lokacijo hotela, na naslovni strani pa so ponudili uporabnikom funkcionalnosti, ki jih tam pričakujejo, spletna mesta so v cleoti opremljena z dovolj informacijami in funkcionalnostmi, tako da so uporabniku prijazna.

Poročilo>>

Vir: E-laborat.si, 18.11.2008

Datum 21.11.2008
Print