Naslov Kako pogosto se kvarijo tehnologije, ki nas spremljajo vsakodnevno?

Nova tehnologija vstopi v "mainstream" takrat, ko postane lahko dostopna, cenovno ugodna in uporabna za širšo populacijo, ugotavlja Pew Internet. Ni pa nujno, da ljudje tudi razumejo delovanje neke tehnologije.

Kam torej umestiti današnje tehnologije, računalnike, mobilne telefone, MP3 predvajalnike, internet, itd. Ali uporabniki teh naprav dovolj vedo o njih? Jih znajo popraviti sami, ko se pojavi okvara? Bi bila komunikacija s prijatelji in družino še tako preprosta, če bi se pokvarili mobilni telefoni in bi internet prenehal delovati? 44 % tistih, ki imajo doma dostop do interneta, pravi, da je v zadnjem letu internet prenehal delovati oziroma se ni bilo možno priključiti na internet. 39 % lastnikov namiznih ali prenosnih računalnikov je v zadnjem letu imelo težave z nedelovanjem omenjenih naprav, podobno trdi tudi 29 % lastnikov mobilnih telefonov in 15 % lastnikov različnih predvajalnikov glasbe. Anketiranci iz vseh demografskih starostnih skupin imajo približno enako možnost okvarjenega mobilnega telefona, nekoliko večje je le odstopanje med mlajšimi in starejšimi uporabniki, pri čemer imajo starejši manjšo možnost okvare od oseb, starih do 29 let.

15 % tistih, ki so imeli z različnimi napravami težave, teh težav ni uspelo odpraviti, 38 % se je obrnilo na pomoč uporabnikom, 28 % uporabnikov je samih odpravilo težave, 15 % pa je težavo odpravilo s pomočjo prijateljev ali družine.

Poročilo >> (pdf, 112 KB, en)

Vir: Horrigan, John B. When Technology Fails. Pew Internet, 16.11.2008

Datum 27.11.2008
Print