Naslov Zunanje digitalno oglaševanje na pohodu

V preteklih mesecih se je v Evropi povečal delež digitalnih oglaševalskih inštalacij (DOOH - digital out-of-home), piše Screen Digest.

Po začetnem uspehu v Veliki Britaniji, so začeli večji evropski oglaševalci z lansiranjem večjih digitalnih medijskih inštalacij. Obseg DOOH porabe se bo še povečeval. Leto 2009 se je začelo z bolj kvalitetnim digitalnim inventarjem kot leto 2008, veliko večja pa je tudi naklonjenost oglaševalcev. Dobički DOOH oglaševanja se bodo v prihodnjih letih potrojili, leta 2012 naj bi tako prihodki znašali že 630 milijonov evrov. Danes digitalno zunanje oglaševanje predstavlja 4 % vsega zunanjega oglaševanja, do leta 2012 pa naj bi ta delež narasel na 10 %. Danes digitalni ekrani postajajo tako že skoraj nekaj vsakdanjega.

Digitalno oglaševanje je najpogosteje uporabljeno na samih prodajnih mestih proizvajalcev (32 %), sledi transportni sektor (26 %, v ta sektor pa sodijo letališča, železnice in različna vozila). Veliki ekrani ob cestah predstavljajo le 4 %, vendar pa imajo večji obseg dobička, predvsem zaradi večjega dosega občinstva.

Poročilo >> (pdf, 51 KB, en)

Vir: Screen Digest, 28.1.2009

 

Datum 06.04.2009
Print