Naslov Trendi in uporaba analitike za e-mail marketing

Rezultati raziskave o trendih in uporabi analitike za e-mail marketing, ki jo je izvedel eROI, kažejo, da imajo tržniki do trženja s pomočjo elektronske pošte še vedno zelo nepremišljen odnos.

 

eROI je v raziskavo zajel 500 tržnikov, ki uporabljajo e-mail marketing. Končni rezultati kažejo, da jih skoraj petina (18,06%) ne ve, kako njihov e-mail marketing sploh deluje, saj e-mail kampanjam ne sledijo.

 

Poročilo predstavi posamezne načine analitike odziva na e-mail marketing. Rezultati kažejo, da so za tržnike najpomembnejši trije: merjenje odprtih e-mailov (open rate), merjenje klikov (click rate) in razmerje klikov (click ratio). Priložnosti in možnosti ponuja tudi t.i. conversion tracking, ki pa ga osmina uporabnikov e-mail marketinga ne uporablja. Pri večini so razlog za to časovne in denarne ovire, četrtina pa tega načina ne zna izvesti.

Uporabniki e-mail marketinga rezultate, ki so jih pridobili z analizo, največkrat poročajo svojim nadrejenim, vodji korporativnega marketinga in oglaševalski agenciji.

Najbolj popularno analitično orodje, Google Analytics, za sledenje e-mail kampanjam uporablja 50% tržnikov. Z uporabo Google Analytics lahko tržniki najdejo preproste načine, kako oblikovati bolj učinkovita promocijska sporočila.

 

Poročilo >> (pdf, 590 KB, en)

Vir: eROI, marec 2009.

 

Vir eROI
Datum 10.04.2009
Print