Naslov Ideje za darila s pomočjo socialnih omrežij

Dobra četrtina (27 %) posameznikov, ki na spletu zbirajo informacije o izdelkih in obenem nameravajo opraviti spletni nakup, si pri izboru daril za družino in prijatelje pomaga s spletnimi omrežji, piše Opinionresearch. Tega so se pričeli zavedati tudi trgovci, zato so socialne medije vključili v svoje trženjske strategije.

Med posamezniki, ki nameravajo opraviti nakup na spletu, najdemo 87 % tistih, ki internet uporabijo tudi za iskanje informacij o izdelkih, cenovne primerjave, iskanje popustov in ponudb z brezplačno dostavo. V te namene se za pomoč najpogosteje obrnejo na strani spletnih trgovcev (84 %), spletne iskalnike (84 %), spletne teste produktov (70 %) ter socialna omrežja (45 %).

Tri četrtine posameznikov meni, da bodo v letu 2010 na spletu nakupovali toliko kot v letu 2009 oziroma manj. Več kot leta 2009 namerava letos na spletu nakupovati le 11 % oseb. 72 % anketiranih je povedalo, da bi imeli pozitivno mnenje do tega, če bi bil del njihovega nakupa v določeni obliki namenjen neki neprofitni ali dobrodelni organizaciji.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Opinionresearch.com, 12.11.2009

Vir slike: Aywaa

Vir OpinionresearchOpennet Iniciative
Datum 25.01.2010
Print