Naslov 57 % ameriških uporabnikov z iskalniki nadzoruje svoj spletni ugled

Upravljanje ugleda postaja vse pomembnejši element uporabe spleta, piše Pew Internet. Določeni so pri grajenju spletne identitete previdni, spet drugi pa so bolj odprti in ne posvečajo veliko pozornosti nastavitvam, ki določajo kateri osebni podatki so dostopni drugim.

Več kot polovica uporabnikov že iskala informacije o sebi

Razmah družabnih medijev in drugih spletnih skupnosti je dodatno pripomogel k temu, da uporabniki v vse večji meri gradijo svojo spletno identiteto. Svoj lastni profil na družabnem omrežju ima 46 % uporabnikov interneta v ZDA, še leta 2006 pa je ta delež znašal le 20 %.

Dobra polovica (57 %) odraslih uporabnikov interneta uporablja spletne iskalnike za nadzorovanje svojega spletnega ugleda. Delež uporabnikov, ki na tak način iščejo informacije o sebi, se je v primerjavi z letom 2006 povečal za 10 odstotnih točk.

Uporabniki v starosti od 18 do 29 let so nekoliko bolj aktivni na področju upravljanja svojega spletnega ugleda. Med njimi najdemo 44 % tistih, ki so že izvedli ukrepe za omejevanje količine osebnih podatkov, ki so dostopni drugim uporabnikom medmrežja. V starostni skupini od 30 do 49 let se ta delež zmanjšal na 33 %, v segmentu od 50 do 64 let pa znaša 25 %.

Pomena spletnega ugleda se zavedajo tudi delodajalci

Da ima spletni ugled vse večje pomen, pove tudi podatek, da je 44 % uporabnikov interneta že iskalo informacije o posamezniku, ki bi jim lahko nudil strokovne storitve ali nasvete. Posledično je tudi vse več delodajalcev uvedlo pravila, katere informacije je zaposlenim dovoljeno objaviti na spletu.

Pri takšnih delodajalcih ima službo 27 % zaposlenih uporabnikov interneta. Med uporabniki interneta, ki so zaposleni, jih je 31 % na spletu že iskalo informacije o sodelavcih, kolegih ali konkurentih, kar je 8 odstotnih točk več kot leta 2006.

Uporabniki večinoma neuspešni pri odstranjevanju neželenih osebnih informacij s spleta

Leta 2006 je bilo glede količine lastnih osebnih informacij, ki so na spletu dostopne drugim, zaskrbljenih 40 % uporabnikov interneta, leta 2009 pa le še 33 %. To upad lahko pojasnimo z vplivom skupine uporabnikov, ki še nikoli niso nadzorovali svojega spletnega ugleda s pomočjo iskalnika. Med slednjimi delež zaskrbljenih znaša 27 %, med tistimi, ki so že nadzorovali svoj spletni ugled pa 37 %.

Zaradi objavljenih neprijetnih ali netočnih informacij na spletu je sicer že imelo slabo izkušnjo razmeroma malo odraslih uporabnikov (4 %). Kljub temu pa se je izkazalo, da je informacije s spleta težko odstraniti, ko so že objavljene. Zahtevo po umiku informacij, kot so fotografije in video posnetki, je že izreklo 8 % uporabnikov, vendar v večini primerov brez uspeha (82 %).

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Madden, Mary in Smith, Aaron. Reputation Management and Social Media. Pewinternet.org, 26.5.2010

Vir slike: Wordpress

Datum 10.06.2010
Print