Naslov Moške bolj zanimajo zabavne, ženske pa informativne vsebine

Podatki najnovejše raziskave MOSS kažejo, da se moški na spletu pogosteje zanimajo za teme, kot sta avtomobilizem in erotika, medtem ženske v večji meri zanimajo informacije o zdravju, prehrani in nepremičninah.

Med slovenskimi spletnimi uporabniki, ki jih zanimajo ali zelo zanimajo informacije o nepremičninah, najdemo 82% žensk in 18% moških. V omenjeni ciljni skupini so med najaktivnejšimi uporabniki spleta prav ženske od 25 do 34 let. Zanje velja, da na spletu mesečno v povprečju preživijo dobrih 10 ur in pol.

Med uporabniki, ki jih zanima ali zelo zanima erotika, je 80 % moških in 20 % žensk. V tej ciljni skupini so najaktivnejši uporabniki spleta moški od 15 do 24 let. Ti za brskanje po spletu mesečno v povprečju porabijo dobrih 17 ur, kar je 6 ur več od slovenskega povprečja.

MOSS je največji delež žensk, ki so se opredelile kot glavni odločevalec v primeru vsakodnevnih nakupov, zabeležil na spletnih straneh s podjetniško-informativno vsebino in na straneh s področja kakovosti življenja, zdravje in lepote. Na prva mesta lestvice se uvrščajo spletna mesta racunovodja.com, elle.si, mladipodjetnik.si, viva.si in lunin.net.

 

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: Moss-soz.si, avgust 2010

Vir slike: Broadband-finder.co.uk

Vir SOZ
Datum 20.08.2010
Print