Naslov Mobilne aplikacije uporablja vsak četrti Američan

Velika razširjenost mobilnih telefonov je med drugim pripomogla k vse večji priljubljenosti mobilnih aplikacij, piše Pew internet.

Tovrstne aplikacije so današnje mobilne telefone preobrazile v prave male računalnike, vendar pa je uporaba teh aplikacij še vedno omejena na tiste mobilne uporabnike, ki pozorno spremljajo nove tehnologije. Ti so v splošnem moškega spola, mlajši, bolj izobraženi in imajo nadpovprečne dohodke.

Nielsen je v raziskavi ugotovil, da med mobilnimi aplikacijami po priljubljenosti izstopajo področja, kot so igre (60%), novice in vreme (52%), iskanje in kartografske storitve (51%), socialna omrežja (47%), glasba (43%), zabava in prehrana (34%) ter bančništvo in finance (28%).

Mobilni telefon uporablja 82% polnoletnih Američanov, če se omejimo na posameznike, ki imajo na svoji napravi mobilne aplikacije, pa se omenjeni delež zniža na 35%. Le-ta zajema tudi ljudi, ki so kupili mobilni telefon z že naloženimi aplikacijami, kar pa ne pomeni nujno, da jih tudi uporabljajo. Med polnoletnimi Američani je tako slaba četrtina (24%) tistih, ki so aktivni uporabniki mobilnih aplikacij.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Purcell, Kristen. The Rise of Apps Culture. Pewinternet.org, 14.9.2010

Vir slike: Textually.org

Datum 20.09.2010
Print