Naslov Spletno bančništvo uporablja 54% slovenskih spletnih uporabnikov

Podatki avgustovske raziskave MOSS kažejo, da storitve spletnega bančništva uporablja 54% slovenskih spletnih uporabnikov v starosti od 10 do 75 let, kar je 3 odstotne točke več kot lani. Tedensko ali pogosteje e-bančništvo uporablja 28% te ciljne skupine.

Med uporabniki e-bančništva je nekoliko več moških (57%) kot žensk (43%). Slednje so v omenjeni ciljni skupini manj aktivne pri uporabi spleta, saj na internetu mesečno v povprečju preživijo slabih 10 ur, moški pa slabih 13 ur in pol.

Velika večina (89%) mesečnih uporabnikov e-bančništva je starejših od 25 let. Najbolj aktivne najdemo v starostni skupini od 30 do 44 let. Ti posamezniki tudi predstavljajo 46% vseh, ki e-bančništvo uporabljajo tedensko ali pogosteje.

Med uporabniki spleta, ki storitve e-bančništva uporabljajo vsaj mesečno ali pogosteje, je 77% zaposlenih in 14% študentov oz. upokojencev.

Največji delež posameznikov, ki e-bančništvo uporabljajo vsaj mesečno, so v raziskavi MOSS zaznali med obiskovalci spletnih strani Abanka.si, Energetika.net, Mladipodjetnik.si, Racunovodja.com in Zps.si.

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: Moss-soz.si, september 2010

Vir slike: Sbeit.com

Vir SOZ
Datum 23.09.2010
Print