Naslov Socialni mediji v poslovnem svetu nič manj pomembni od telefona?

Socialni mediji za komuniciranje s strankami in poslovnimi partnerji sčasoma postajajo tako pomembni kot telefonija, v raziskavi ugotavlja NetProspex. Omenjena organizacija je preučila razširjenost socialnih medijev v različnih poslovnih panogah v ZDA, pri čemer je le-te na lestvici razvrstila glede na indeks NPSI, ki ga sestavljajo trije indikatorji – povezljivost, aktivnost in doseg podjetij na socialnih medijih.

Prvo mesto (NPSI 98,7) zasedajo spletni iskalniki in spletni portali, saj so tovrstna podjetja tesno povezana s spletom in vsemi novostmi, ki se tam pojavijo.

Socialni mediji so prinesli t.i. tretji val oglaševanja, predvsem zaradi njihove razširjenosti pa so oglaševalci hitro spoznali, da gre za obsežno občinstvo, ki ga ne smejo zanemariti. Zato ne preseneča, da se na 2. mestu lestvice nahajata oglaševanje in trženje (NPSI 63,9).

Socialne medije so s pridom pričela izkoriščati tudi podjetja, ki so s prihodom spleta kmalu spremenila svoje tradicionalne poslovne modele. Na 3. mestu lestvice (NPSI 63,4) tako najdemo bančništvo, 4. pozicijo (55,1) pa zasedajo tradicionalni mediji, kot so televizija, radio, časopisi in revije.

Med prvih 10 glede na poslovno uporabo socialnih medijev se uvrščajo še naslednja področja: igrače in igre, človeški viri in zaposlovanje, informacijska tehnologija, programska oprema, potrošna elektronika in oblačila.

Vrh lestvice podjetij na področju uporabe socialnih medijev zasedajo Google (NPSI 98,7), Microsoft (63,9), Amazon (63,4), Juniper Networks (55,1) in Adobe (52,8).

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Netprospex.com, september 2010

Vir slike: Cheritasmith.com

Vir NetprospexNet-ID-Me
Datum 29.10.2010
Print