Naslov Twitter uporablja 8% uporabnikov interneta v ZDA

Twitter uporablja 8% ameriških uporabnikov interneta oz. 6% ameriške polnoletne populacije, pri čemer nadpovprečni delež uporabnikov omenjene mikroblogerske platforme najdemo med mladostniki, prebivalci mest in pripadniki manjšin, v raziskavi ugotavlja Pew Internet.

Twitter je nekoliko bolj priljubljen med ženskami, saj ga med ameriškimi uporabniki interneta uporablja 10% žensk in 7% moških. To socialno omrežje uporablja 14% uporabnikov interneta v starosti od 18 do 29 let, 7% uporabnikov od 30 do 49 let, 6% uporabnikov od 50 do 64 let in 4% uporabnikov, starih 65 let ali več.

Med ameriškimi uporabniki Twitterja je 24% takih, ki se v to storitev prijavijo večkrat dnevno z namenom, da bi preverili, kaj so objavili drugi uporabniki. Z 21% deležem sledijo uporabniki, ki Twitter ne obiskujejo zato, da bi sledili objavam drugih. Večina (72%) uporabnikov Twitterja na tem socialnem omrežju objavlja informacije o svojem osebnem življenju, aktivnostih in interesih.

Twitter je pričel obratovati v letu 2006, do danes pa je pridobil več 10 milijonov uporabnikov po svetu. Priljubljen je tudi med analitiki, saj zaradi svoje zasnove omogoča razmeroma enostavno analizo pogovorov in interesov uporabnikov. Ameriška kongresna knjižnica je letos sprejela odločitev, da bo v svoj arhiv dodala vse javne zapise, ki so jih uporabniki Twitterja objavili od njegove ustanovitve naprej.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Smith, Aaron in Lee Rainie. 8% of online Americans use Twitter. Pewinternet.org, 9.12.2010

Vir slike: Aoddesign.com

Datum 28.12.2010
Print