Naslov Spletni kupci novoletna darila iščejo že novembra

Novoletna nakupovalna mrzlica je po podatkih MOSS v slovenske spletne trgovine uspela privabiti več kot 400.000 obiskovalcev. Spletni kupci novoletna darila začnejo aktivno iskati nekoliko prej, saj morajo upoštevati stanje zaloge artiklov in čas dostave, še posebej pri naročilih iz tujine.

Slovenske spletne trgovine, ki sodelujejo v meritvi MOSS, so glede na povprečje zadnjega četrtletja 2010 največjo obiskanost beležile že v prvih tednih novembra. Največja (10%) rast obiska je bila zabeležena med 8. in 15. novembrom.

Obiskanost slovenskih spletnih trgovin je ostala blizu povprečja zadnjega četrtletja še do približno 15. decembra, kasneje se je obiskanost spletnih trgovcev znižala, kar je povezano tudi s splošnim zmanjšanjem aktivnosti spletnih uporabnikov proti koncu decembra.

Podatki raziskave MOSS kažejo, da je med približno 1,2 milijona slovenskih spletnih uporabnikov v starosti od 10 do 75 let 41 % takih, ki vsaj nekajkrat letno opravijo nakup preko spleta. Takih, ki v domačih ali tujih spletnih trgovinah nakupujejo vsaj mesečno, je 17 %.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Moss-soz.si, januar 2011

Vir slike: Marketingpilgrim.com

Vir SOZ
Datum 25.01.2011
Print