Naslov Najvplivnejši uporabniki Twitterja v Sloveniji

PeerIndex je v povezavi s storitvijo Sitweet, ki s pomočjo rudarjenja podatkov zbira in analizira aktivnosti uporabnikov Twitterja, pripravil seznam najvplivnejših tviterašev v Sloveniji.

Na vrhu lestvice se nahajajo Živa Jalovec (alivea), Žiga Turk (ZigaTurk) in Domen Savič (savicdomen).

PeerIndex je standardiziran globalni indeks merjenja vplivnosti, ki poleg spletnih aktivnosti uporabnika upošteva še njegov socialni in uglednostni kapital. Tako je denimo pomembno tudi, kolikokrat je nek zapis povzet s strani drugih uporabnikov, kolikokrat le-ti na ta zapis odgovorijo itn.

V celoti gledano je PeerIndex sestavljen iz osmih različnih kategorij, kar pripomore k temu, da nekdo visoke vplivnosti ne more doseči zgolj s tem, da se nahaja med najbolj priljubljenimi in prepoznavnimi uporabniki.

Sitweet beleži dobrih 53 tisoč tvitov tedensko

Sitweet poleg podatkov o najbolj vplivnih uporabnikih zbira tudi podatke o številu Twitter uporabnikov, številu tvitov na teden, novih uporabnikih, aktualnih temah, uporabnikih po regijah in številu povprečnih sledilcev.

Storitev med skoraj 8.500 uporabniki Twitterja tedensko beleži dobrih 53.000 zapisov. Povprečni opazovani uporabnik ima 111 sledilcev.

Top Twitter strani

Vrh lestvice top 30 Twitter strani, ki jo je pripravil Anej Mehadžič, zasedajo zaposlitveni portal Moje Delo, visokotehnološko podjetje Zemanta in informativni portal 24ur.com.

Poročilo (pdf, sl) >>

Viri:

Vir slike: Ceoworld.biz

Datum 22.03.2011
Print