Naslov V ZDA vse več donacij prek digitalnih medijev

Američani, stari 18-39 let, v dobrodelne namene prek elektronskih medijev darujejo enako pogosto kot na tradicionalne načine, v raziskavi ugotavlja Pew Internet.

Za pomoč pri posledicah potresa in cunamija, ki sta opustošila Japonsko, je v letošnjem marcu 12% Američanov od 18 do 39 let denar darovalo prek interneta ali mobilne telefonije. Na tradicionalen način – osebno, prek telefona ali po pošti – je prav tako darovalo 12% Američanov omenjene starosti.

Ti deleži se precej razlikujejo v primerjavi z donacijami v januarju 2005, ki so bile namenjene reševanju posledic cunamija, ki ga je povzročil potres v globinah Indijskega ocena. Med Američani od 18 do 39 let jih je takrat 5% darovalo prek interneta ali mobilne telefonije, 20% pa na klasičen način.

Donacije prek elektronskih medijev glede na pretekla leta vse bolj uporabljajo tudi starejše generacije, vendar imajo pripadniki le-teh še vedno najraje tradicionalne načine darovanja.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Purcell, Kristen in Michael Dimock. Americans under age 40 are as likely to donate to Japan disaster relief through electronic means as traditional means. Pewinternet.org, 23.3.2011

Vir slike: Caslab.com

 

Datum 20.04.2011
ViriTuji viri
Print