Naslov Socialna omrežja uporablja skoraj 2-krat več Američanov kot leta 2008

Spletna socialna omrežja uporablja 47% polnoletnih Američanov, kar je skoraj dvakrat več kot leta 2008, ko je omenjeni delež znašal 26%, v raziskavi ugotavlja Pew Internet.

V ZDA so socialna omrežja vse bolj priljubljena tudi med starejšimi uporabniki interneta, saj se je povprečna starost uporabnika socialnih omrežij med leti 2008 in 2010 povečala s 33 na 38 let.

Poleg tega, da je več kot 50% polnoletnih uporabnikov socialnih omrežij starejših od 35 let, je zanimiva tudi ugotovitev, da med ameriškimi uporabniki socialnih omrežij najdemo 56% žensk.

Primerjava med socialnimi omrežji pokaže, da v ZDA ženske, z izjemo LinkedIn, prevladujejo na vseh socialnih omrežjih.

Med socialnimi omrežji močno prevladuje Facebook

V primerjavi z ostalimi socialnimi omrežji ima Facebook zdaleč največ uporabnikov. Med polnoletnimi Američani, ki uporabljajo vsaj eno socialno omrežje, jih je 92% dejalo, da uporabljajo Facebook. Sledijo MySpace (29%), LinkedIn (18%), Twitter (13%) in druga socialna omrežja (10%).

Glede na ostala socialna omrežja se izkaže tudi, da so uporabniki Facebooka najbolj aktivni. Delež dnevnih uporabnikov na Facebooku znaša 92%, sledijo Twitter (33%), MySpace (7%) in LinkedIn (6%).

Manj kot mesečno Facebook uporablja zgolj 6% uporabnikov tega socialnega omrežja. Delež uporabnikov, ki storitev uporabljajo manj kot mesečno, je pri konkurenčnih omrežjih precej večji – MySpace 62%, LinkedIn 44% in Twitter 40%.

Medtem ko je Twitter v zadnjem letu beležil največjo rast uporabnikov, pa je le 10% uporabnikov MySpacea takšnih, ki so se pridružili v zadnjih 12 mesecih. Kar 75% MySpace uporabnikov se je tej storitvi pridružilo pred 24 ali več meseci.

Po drugi strani pa je skoraj 60% uporabnikov Twitterja registriralo v zadnjem letu. Facebook takšnih uporabnikov beleži 39%, LinkedIn pa 36%.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Hampton, Keith, Lauren Sessions Goulet, Lee Rainie in Kristen Purcell. Social networking sites and our lives. Pewinternet.org, 16.6.2011.

Vir slike: Discovery.com.

 

Datum 08.07.2011
ViriTuji viri
Print