Naslov Pametni mobilnik si lasti 35% Američanov

Mobilni telefon si lasti 83% polnoletnih Američanov, 42% oseb v tej ciljni skupini pa ima pametni mobilnik. V celotni ameriški polnoletni populaciji je po teh podatkih 35% posameznikov, ki si lastijo pametni mobilni telefon, ugotavlja Pew Internet v raziskavi, ki je bila izvedena v aprilu in maju 2011.

Določeni večino spletnega brskanja opravijo prek pametnih mobilnikov

Med lastniki pametnih mobilnikov je 87% takih, ki to napravo uporabljajo za dostop do interneta ali elektronske pošte. Dobri dve tretjini (68%) lastnikov pametnih mobilnikov je dejalo, da mobilni dostop do interneta uporabljajo vsak dan.

Kar 25% lastnikov pa je dejalo, da večino svojega brskanja po spletu opravijo prek pametnega mobilnika namesto prek osebnega računalnika.

Pametni mobilnik imajo predvsem mladi ter osebe z višjimi dohodki in višjo izobrazbo

Pametni mobilnik si lasti dobra polovica (52%) oseb, starih od 18 do 29 let  in 45% posameznikov v starosti od 30 do 49 let. Pri starejših posameznik je upad nekoliko izrazitejši – pametni mobilnik ima 24% tistih, ki so stari od 50 do 64 let, in 11% oseb, starih 65 let ali več.

Nadpovprečni delež lastnikov pametnih mobilnikov najdemo tudi med bolj izobraženimi in osebami z višjimi dohodki. Ta odstotek znaša 59% v segmentu z dohodkom gospodinjstva v višini vsaj 75.000 ameriških dolarjev in 48% med posamezniki z univerzitetno ali podiplomsko izobrazbo.

Izrazitejše razlike je opaziti tudi glede na tip naselja, saj si pametni mobilnik lasti 21% polnoletnih Američanov s podeželja in 38% tistih, ki živijo v mestu oz. primestju.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Smith, Aaron. Smartphone Adoption and Usage. Pewinternet.org, 11.7.2011.

Vir slike: Blogspot.com

Datum 22.08.2011
ViriTuji viri
Print