Naslov Digitalni oglasi tedensko dosežejo 85% spletnih uporabnikov v ZDA

V »zadnjih sedmih dneh« si je vsaj en digitalni oglas ogledalo 85% ameriških spletnih uporabnikov, starih 18 let ali več, v raziskavi ugotavlja IaB.

Povprečni ameriški spletni uporabnik se spominja, da je v preteklem tednu opazil od 15 do 20 digitalnih oglasov. Približno 60% spletnih uporabnikov, ki so si v opazovanem obdobju ogledali kak digitalni oglas, je na tej podlagi izvedlo dodatne aktivnosti (kliknili so na oglas, obiskali so spletno stran oglaševalca ipd.).

Digitalni oglasi so med potrošniki v splošnem dobro sprejeti, saj se le-ti bolj zanimajo za brezplačne vsebine, podprte z oglasi, kot pa za vsebine brez oglasov, za katere je potrebno plačati.

Tedenski doseg spletnih oglasov je za 3 odstotne točke večji in znaša 88% v primeru tistih spletnih uporabnikov, ki živijo v gospodinjstvih s prihodki v višini 100.000 ameriških dolarjev ali več.

Gospodinjstev s takimi dohodki je med ameriškimi gospodinjstvi 21%. Potrošniki v tem segmentu v povprečju za nakupe porabijo 3,2-krat več sredstev kot povprečni Američan.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Iab.net, 1.8.2011.

Vir slike: progressivereadingseries.org.

 

Vir IAB
Datum 25.08.2011
ViriTuji viri
Print