Naslov Mobilni telefoni vse bolj nepogrešljivi pri iskanju informacij

Mobilni telefon ima 83% prebivalcev ZDA, ki so stari vsaj 18 let, v raziskavi ugotavlja Pew Internet.

Tekstovna sporočila in fotografiranje poleg glasovnih klicev najpogostejši aktivnosti

Slabe tri četrtine oz. 73% uporabnikov mobilne telefonije svojo napravo uporablja za pošiljanje oz. sprejemanje tekstovnih sporočil in uporabo vgrajenega fotoaparata.

Sledijo naslednje aktivnosti: pošiljanje slik oz. videov (54%), dostop do interneta (44%), uporaba e-pošte (38%), igranje iger (35%), poslušanje glasbe (34%), snemanje videov (34%), prenos aplikacij (31%) in uporaba socialnih omrežij (29%).

Iskanje informacij in preganjanje dolgčasa

Dobra polovica oz. 51% vprašanih je dejalo, da so si z mobilnim telefonom vsaj enkrat pomagali pri iskanju informacij, ki so jih takoj potrebovali. Med uporabniki od 18 do 29 let je takih nekoliko več – 64%.

27% uporabnikov mobilne telefonije je v »zadnjem mesecu« imelo težave pri določenem opravilu, ker pri sebi takrat niso imeli mobilnega telefona. Dve petini oz. 40% vprašanih pa je dejalo, da so se že znašli v nujni situaciji, kjer jim je bil mobilni telefon v pomoč.

Dobri dve petini oz. 42% vprašanih meni, da je mobilni telefon dober pripomoček za preganjanje dolgčasa. V starostni skupini od 18 do 29 let se ta delež povzpne na 70%. Kljub prednostim mobilnih telefonov pa je včasih potrebno narediti premor – 29% uporabnikov mobilnih telefonov je s tem namenom svojo napravo že izklopilo.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Smith, Aaron. Americans and Their Cell Phones. Pewinternet.org, 15.8.2011.

Vir slike: enviroblog.org.

 

 

Datum 01.09.2011
ViriTuji viri
Print