Naslov Prehranska tematika "zanima" ali "zelo zanima" 54% rednih uporabnikov spleta

Vsebine s področja prehrane bodisi zanimajo bodisi zelo zanimajo 54% mesečnih uporabnikov spleta, kar je 3 odstotne točke več kot v letu 2009, v raziskavi ugotavlja MOSS.

Zanimanje za tovrstne vsebine že kar tradicionalno v večji meri prevladuje med pripadnicami ženskega spola. Med tistimi, ki jih prehranska tematika zelo zanima ali zanima, je 57% žensk. Odstotek je skozi preučevano obdobje primerljiv.

Največji porast zanimanja za tematiko o prehrani je opaziti pri spletnih uporabnikih, starejših od 45 let. Leta 2009 je bilo v tem segmentu 27% uporabnikov, ki so jih informacije o prehrani zelo zanimale ali zanimale, ta delež pa je do letošnjega leta narasel na 33%.



Pri MOSS so v okviru raziskav pogosto opazili, da je obnašanje posameznikov na spletu odraz trenutnih splošnih družbenih tendenc, kar zbrani podatki potrjujejo tudi tokrat.

Večina posameznikov je v današnjem obdobju soočena s hitrim tempom življenja, ki ima pogosto negativen vpliv na zdravstveno stanje in počutje posameznika. Za zdrav način življenja je, poleg zadostne mere športnih aktivnosti, pomembna tudi zdrava prehrana.

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: Moss-soz.si.

Vir slike: mediamughals.com.

Vir SOZ
Datum 14.10.2011
ViriSlovenski viri
Print