Naslov 62% otrok se je na spletu soočilo z resno situacijo

62% otrok od 8 do 17 let se je v preteklosti na spletu že soočilo z negativno situacijo. Od tega se jih je kar 39% soočilo z resno negativno situacijo, v raziskavi med 24 državami ugotavlja Symantec.

Slabi tretjini otrok (29%) se je zgodilo, da je nepoznan otrok ali najstnik poskusil biti njihov prijatelj na spletnem socialnem omrežju. 22% otrok v tej starostni skupini je naložilo virus na računalnik, 17% otrok pa je videlo fotografije golih oseb.

72% staršev teh otrok je bilo žrtev spletnega kriminala, medtem ko ta delež pri starših otrok, ki so se že kdaj soočili z negativno situacijo, znaša kar 87%.

V Veliki Britaniji se je 52% otrok med 8. in 17. letom na spletu soočilo z negativno situacijo, od tega 30% z resno negativno situacijo.

Raziskava je bila izvedena v 24 državah:
Avstralija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Indija, Italija, Japonska, Nova Zelandija, Španija, Švedska, Velika Britanija, ZDA, Belgija, Danska, Nizozemska, Hong Kong, Mehika, Južna Afrika, Singapur, Poljska, Švica in Združeni arabski emirati.

Poročilo (pdf, en)>>

Vir: symantec.com, 17.12.2011

Vir slike: susancooktopcoach.com

Datum 02.01.2012
Print