Naslov Z iskalnim marketingom do boljših poslovnih rezultatov

Iskalni marketing je pomembno strateško orodje, s katerim je ob pravi uporabi mogoče izboljšati poslovne rezultate. Internet nadomešča stare poslovne modele in je postal ključni vir informacij za potrošnike.  Zato je predvsem pomemben pravi strateški pristop k umeščanju iskalnikov.

Na izobraževalnem dogodku iPROM-ove pobude iPROM Akademija, so v sklopu predavanj namenjenih strateškemu vpogledu v iskalni marketing, svoje poglede predstavili različni področni strokovnjaki ter predstavniki podjetij Sparkasse in MountVacation.com ter avstrijskega 2be FOUND.

Iskalni marketing je bila tema prvega izobraževalnega dogodka, ki se je odvijal v okviru nove iPROM-ove pobude iPROM Akademija, ki povezuje slovensko in tuje znanje na področju komuniciranja in trženja z uporabo digitalnih medijev.

Predstavljenih je bilo tudi top 10 nasvetov za podjetja:

  1. Internet »nadomešča« stare poslovne modele in hkrati tudi gradi na njih. Če ne bomo svojega poslovnega modela inovirali sami, bodo to »namesto nas« naredili drugi.
     
  2. Internet je postal ključni vir informacij za potrošnike in to za večino potrošniških kategorij.
     
  3. Ključ do rezultatov je integracija vseh internetnih oglasnih in komunikacijskih kanalov. Prikazno oglaševanje je npr. idealno za ustvarjanje povpraševanja, iskalni marketing pa za zajem povpraševanja, ki ga ustvarimo prek vseh drugih kanalov.
     
  4.  Iskalni marketing zahteva strateški pristop, kjer se ne ukvarjamo le s kliki ali konverzijami, temveč s celostno umestitvijo iskalnikov v našo strategijo (ustvarjanje povpraševanja, zajem lastnega povpraševanja, ustvarjanje novih strank, zaščita znamke itd.).
     
  5. Maksimalni iskalni rezultati zahtevajo popolno uskladitev celostne iskalne vrednostne verige: uporabnikov namen → ključna beseda → oglas → pristanek → rezultat.
     
  6. Če vašega podjetja, storitve/izdelka ali znamke ni na prvi strani Googla, za več kot 90 odstotkov uporabnikov »ne obstajate«.
     
  7. Pravo delo z iskalnim marketingom se z aktivacijo šele začne – za resne rezultate sta namreč potrebna stalna optimizacija kampanj in nenehno testiranje.
     
  8. Čeprav iskalniki prinašajo priložnosti za povečanje prodaje, pa hkrati predstavljajo tudi nevarnost za zlorabo vaše znamke s strani agresivnih tekmecev.
     
  9. Internet spreminja pogled na večkanalno trženje, ki postaja standardni pristop. Na nas je, da se temu prilagodimo in začnemo izkoriščati prednosti, ki nam jih pri tem nudi internet.
     
  10. Potrošniki želimo imeti občutek, da smo racionalni pri svojih izbirah, čeprav se večkrat odločamo po občutku, spominu, disciplini ... Oglaševalci imajo na voljo številna orodja, prek katerih lahko dajo potrošnikom občutek racionalnega odločanja.

 

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: iPROM, 8.3.2012

Vir Iprom
Datum 22.03.2012
Print