Naslov Upad števila internetnih sej v ZDA

Raziskava, ki jo je opravil Nielsen//Netratings, s katero skušajo ugotoviti navade uporabnikov interneta, je pokazala, da se je število vklopov (posameznih sej uporabe interneta) v internet v ZDA v februarju 2005 glede na 2004 zmanjšalo za 2 %. Raziskava, ki je zajela Hong Kong, Francijo, Italijo, Japonsko, Avstralijo, Veliko Britanijo, Švedsko, Švico, Brazilijo, Španijo, Nemčijo in ZDA je ZDA uvrstila na zadnje mesto.

Sklepamo, da je uporaba interneta v najbolj razviti državi dosegla svojo najvišjo točko pri trenutnih razmerah. Podjetja bodo morala spremeniti taktiko, če želijo zagotoviti nadaljnjo rast. Kljub vpadu števila vklopov, pa je bil povprečni čas, ki so ga v februarju 2005 uporabniki v ZDA preživeli na spletu, 13 ur 44 minut in 4 sekunde. To uvršča ZDA na 4. mesto. Povprečno število mesečnih vklopov v internet na uporabnika je bilo 25.

Na spletu so najdlje preživeli uporabniki iz Hong Konga, in sicer v povprečju 21 ur 53 minut in 24 sekund. To je tudi največja letna rast in znaša 25 %. Na drugem mestu je Japonska in na tretjem Francija. Najmanj časa so na internetu prebili uporabniki iz Italije. V povprečju le 7 ur 59 minut in 57 sekund.

Vir: Kerner S.M. Internet Usage Thins Out, Internet.com, 18.3.2005.

Datum 21.03.2005
Print