Naslov Ovrženi miti spletnega oglaševanja
EIAA je z raziskavo želela ovreči nekaj oglaševalskih mitov o internetu. Raziskavo so opravili na 50 najpomembnejših oglaševalcih.

Miti o spletnem oglaševanju, ki jih je raziskava ovrgla.

1. Utrjevanje blagovne znamke na spletu ne deluje Raziskava je pokazala, da 89% vprašanih meni, da oglaševanje blagovne znamke na spletu ni izguba denarja. Da je preko spleta mogoče priti do ciljnih skupin, ki jih je preko drugih medijev težko doseči, meni 77 % vprašanih.

2. Spletno oglaševanje je le dodatek glavni oglaševalski strategiji 81% vprašanih je odgovorilo, da je oglaševanje na internetu ena izmed temeljev strategije oglaševanja podjetja.

3. Internet pokriva le nišno publiko Širjenje uporabe interneta in večanje števila uporabnikov dviguje zanimivost spletnega oglaševanja. 88 % vprašanih meni, da večanje deleža širokopasovnega dostopa povečuje privlačnost interneta kot medija za oglaševanje blagovnih znamk.

4. Spletno oglaševanje ne more doseči ciljev oglaševanja blagovne znamke in direktnega trženja Oglaševalci imajo na spletu enake možnosti kot pri drugih oblikah oglaševanja.

Vir: EIAA, 5.9.2005

Vir EIAA
Datum 24.11.2005
Print