Naslov Navade ameriških uporabnikov interneta

Američani uporabljajo internet vse pogosteje, oglaševalce pa zanima, kakšni so načini brskanja, ugotavlja eMarketer. Pojavila se je skupina »težkih uporabnikov« interneta, za katere je značilno, da v enem tednu do interneta dostopajo najmanj 11-krat. V Združenih državah Amerike naj bi v to skupino sodila približno tretjina tamkajšnjega prebivalstva.

68% ljudi, starih od 16 do 49 let, ki sodijo v to skupino,  najpogosteje uporablja tehnologijo za takojšnje sporočanje in komunikacijo (MSN messenger, Yahoo! Messenger).  Prenose avdio in video vsebin uporablja 18 % »težkih uporabnikov« interneta. 84 % ljudi, ki spadajo v prej omenjeno skupino, internet najpogosteje uporablja za iskanje informacij o bodočih nakupih ter samo nakupovanje, 71 % pa za igranje spletnih igric. 62 % »težkih uporabnikov« sodeluje ali pa je sodelovalo v aktivnostih, povezanih s spletnimi dnevniki. Med »težkimi uporabniki«, starimi od 16 do 32 let, je 22 % takih, ki pišejo svoj blog. V raziskavo so bili vključeni predvsem pogosti oziroma »težki uporabniki« interneta, zato je bilo pričakovati, da so le-ti nekoliko bolj oddaljeni od ostalih tehnologij. Rezultati tega niso potrdili. Pri vprašanju o tem, katero tehnologijo bi najbolj pogrešali, jih je največ (28 %) odgovorilo da televizijo. Spletne strani so bile s 24 % na drugem mestu, na tretjem pa elektronska pošta (23 %).

Internet je vsekakor vstopil v vsakdan mnogih ljudi, vendar ni izrinil ostalih tehnologij, kar pomeni, da bo oglaševanje s pomočjo ostalih tehnologij in medijev še vedno možno in uspešno.

Vir: eMarketer, 30.8.2006

Datum 11.09.2006
Print