Naslov Zlonamernim aktivnostim ni videti konca

Uporabniki računalnikov v svojem domu varnosti ne posvečajo toliko pozornosti, zato so pogosto tarče napadov, kot so kraja identitete ali finančnih podatkov, ugotavlja Symantec.

Napadalci uporabljajo različne tehnike skrivanja identitete, ki onemogočajo odkritje, s tem pa podaljšajo svojo prisotnost v napadenem računalniku, kar jim omogoča, da ukradejo veliko količino podatkov ali pa kako drugače zlorabijo računalnik in uporabnika. Domači sistemi predstavljajo 86 % vseh napadenih sistemov, drugi najbolj ogroženi sektor je finančno-poslovni. 18 % kod, ki so bile namenjene raznovrstni zlorabi, je bilo videnih prvič, kar priča o poskusih napadalcev, da bi z novimi kodami obšli varnostne sisteme. Glavni motiv za večino napadov je finančna korist.

V prihodnosti bo veliko zlonamernih kod, ki bodo izkoriščale nove tehnologije, večajo pa se tudi skrbi ob prihodu operacijskega sistema Windows Vista, Symantec opozarja tudi na rastoče število programov, ki v operacijskih sistemih avtomatsko poiščejo luknjo in jo izkoristijo.

Vir: Symantec, 25.9.2006

Datum 30.09.2006
Print