Naslov Prihodnost mobilne telefonije

V letu 2007 bo prodana milijarda mobilnih telefonov, vendar naj bi se časi dobre prodaje začeli iztekati, piše BBC News.

Ključnega pomena za industrijo bo uporabnike prepričati v redno nadgradnjo svojih mobilnih telefonov. Do leta 2008 naj bi bila prodana le četrtina telefonov tretje generacije, kar operaterjem, ki so za izgradnjo omrežij porabili velike vsote denarja, ne bo najbolj po godu. Rastoči trgi (Azija, Latinska Amerika, Afrika) bodo še naprej beležili rast prodaje, dobički pa naj ne bi bili zelo veliki.

Telefoni bodo postajali vedno lepši in tanjši, kar naj bi prepričalo kupce v redno menjavo mobilnih telefonov. Kupci bodo zahtevali funkcionalne telefone, ki bodo lepi na pogled. Več kot polovica mobilnih telefonov naj bi od leta 2007 naprej imelo vgrajeno videokamero, saj naj bi bile storitve, povezane z videokamero, med pomembnejšimi viri dobička.

Treba bo spodbuditi uporabo MMS sporočil, ki se še vedno niso popolnoma prijela. Televizija na mobilnih telefonih bo operaterjem predstavljala novo področje, kjer se bodo borili za naročnike. 

Vir: BBC News, 4.10.2006

Datum 17.10.2006
Print