Naslov Tetris na prvem mestu med mobilnimi igricami

Najpogosteje prenesena mobilna igrica je bila v avgustu 2006 Tetris, ugotavlja NPD Group.

Preposte sestavljanke še vedno spadajo med najpopularnejše igrice za mobilne naprave, razlogi za to pa so zelo različni. Med pomembnejše razloge tako spada starost potrošnika.

Tetris je pristal na prvem mestu, sledijo mu Bejeweled, Tetris Deluxe, Pac-Man in Diner Dash. Da bi pospešili prenose oziroma prodajo določene igrice, morajo tržniki prilagoditi svoje strategije potrošniškim starostnim skupinam. Najstniki, stari od 13 do 17 let, najpogosteje prenesejo demo različico določene igrice, ljudem, starim od 18 do 24 let, pa je najpomembnejši naslov igrice. Skupina ljudi, ki so stari od 25 do 34, pa se za nakup najpogosteje odloči na podlagi ugodne kritike. Starejšim od 35 je najpomembnejša cena igrice. Med žanri igric so na prvem po prenosih v avgustu 2006 sestavljanke (35 % prenosov), sledijo športne igre (13 %), akcijske igre (12 %), karte in igralniške igrice (12 %) ter arkadne igre (7 %).

Večina potrošnikov se na igrico najprej navadi, preden jo dejansko kupi oziroma plača. Za prodajo novih in še nepoznaih igric so najboljše demo oziroma poskusne različice, ki so zastonj.

Vir: NPD Group, 31.10.2006

Datum 07.11.2006
Print