Naslov Internet je uporaben za iskanje nepremičnin

39 % uporabnikov interneta je preko spleta že iskalo informacije o nepremičninah, ugotavlja Pew Internet. Leta 2000 je bila ta številka precej manjša (27 %).

V zadnjih šestih letih se je število uporabnikov interneta, ki iščejo informacije o nepremičninah, močno povečalo. Več kot četrtina Američanov tako preko spleta išče, ali pa je že iskalo informacije o nastanitvah. Leta 2000 je delež za celotno ameriško populacijo znašal 13 %. 51 % uporabnikov, starih od 18 do 29 let, je že iskalo tovrstne informacije. Delež tovrstnih uporabnikov se z višanjem starosti manjša. 9 % ameriških uporabnikov interneta, starih od 18 do 29 let, je poročalo, da je iskanje informacij o nepremičninah značilno za njihov tipični dan.

Razlike obstajajo tudi med bolj izkušenimi in manj izkušenimi uporabniki interneta. Med ljudmi, ki dlje časa uporabljajo internet, je več takih, ki iščejo nastanitvene informacije kot med ljudmi, ki interneta ne uporabljajo tako dolgo. Zelo podobne so tudi razlike med uporabniki s širokopasovnim in klicnim dostopom do interneta.

Vir: Pew Internet, 13.12.2006

Datum 09.01.2007
Print