Naslov 19 % odraslih Američanov si preko spleta vsak dan ogleda ali prenese video

57 % odraslih Američanov si je preko spleta že ogledalo ali preneslo videoposnetek, ugotavlja PewInternet.

19 % to počne vsak dan oziroma v tipičnem dnevu. Videe prenaša in si ogleduje 74 % uporabnikov, ki imajo širokopasovni dostop tako doma kot na delovnem mestu. Odstotki med tistimi, ki imajo doma širokopasovni in na drugi strani klicni dostop, se precej razlikujejo. Videoposnetke si je ogledalo 66 % uporabnikov s širokopasovnim dostopom in 39 % uporabnikov s klicnim dostopom. Skupina ljudi, starih od 18 do 29 let, si najpogosteje ogleduje in prenaša videoposnetke; to je storilo že 76 % uporabnikov interneta iz omenjene starostne skupine. Višja kot je starostna skupina, manjši je delež ljudi, ki si ogledujejo videoposnetke.

Najpogosteje si uporabniki ogledujejo novice, to je storilo že 37 % uporabnikov, sledijo pa humoristični posnetki, ki si jih je ogledalo 31 % uporabnikov. 62 % uporabnikov pravi, da si raje kot amaterske ogledajo profesionalne posnetke. Popularnost omenjene storitve veliko dolguje spletnim portalom, prek katerih si je posnetke moč ogledati brezplačno, 7 % uporabnikov pa je za ogled določenega posnetka že plačalo.

Podatki so se s pomočjo telefonske ankete zbirali med 15. februarjem in 7. marcem, v raziskavo pa je bilo zajetih 2.200 Američanov, starejših od 18 let.

Vir: PewInternet, 25.7.2007

Datum 10.08.2007
Print