Naslov Internet je najbolj priljubljeno orodje za krajšanje delovnega časa

Svetovne študije kažejo, da ljudje približno petino svojega delovnega časa porabijo za osebne aktivnosti, naraje pa čas zapravljajo na internetu, piše Reuters.

Zaposleni, ki del svojega delovnega časa preživijo na internetu, najraje prebirajo elektronsko pošto, veliko delavcev preko spleta ureja svoje finance ali pa nakupuje preko spleta, popularna pa so tudi spletna socialna omrežja. Vse več je tudi spletnih strani, posvečenih pisarnam in delu v pisarnah. Spletna stran Overheard in the Office obiskovalcem omogoča objavo smešnih dogodkov ali izjav, ki so jih slišali na delovnem mestu, Annoying Coworker pa obiskovalcem omogoča, da tarnajo nad svojim sodelavcem ali šefom, preko spleta pa jim lahko pošljejo tudi anonimno sporočilo. Nedavna raziskava, opravljena v ZDA, je pokazala, da 60 % zaposlenih Američanov med delovnim časom počne stvari, ki niso povezane z delom. 34 % teh je kot glavno dejavnost za zapravljanje časa navedlo internet, med razloge za tovrstno početje pa so uvrstili dolgočasje, predolg delovni čas in slabo plačilo.

Nekateri menijo, da zasebna uporaba interneta v službi ni tako negativna. Uslužbenci lahko marsikatero stvar opravijo preko spleta in zato ne potrebujejo npr. dveurnega odmora za kosilo.

Vir: Reuters, 29.8.2007

Datum 13.09.2007
Print