Naslov SagaZone - družabna mreža za starejše

Pred časom je začela delovati nova v vrsti družabnih mrež, ki je nekoliko drugačna. Namenjena je samo ljudem nad 50 let.

Novinar BBC, Rory Cellan-Jones, ki sicer ne zadošča starostnem pogoju, je napravil raziskavo, v kateri primerja družabne mreže. Poleg Facebooka, MySpace ter Bebo, se je včlanil tudi v SagaZone.

Prva razlika SagaZone v primerjavi z ostalimi je v starostni omejitvi. Gre pravzaprav za prvo omejitev v družabnih mrežah na sploh, saj se ostalim lahko pridruži kdorkoli. Prvi vtis novinarja je, kot bi stopil v knjižnico. Umirjene barve, ni možnosti objavljanja slik (razen ene s podobo uporabnika), SagaZone ne omogoča izmenjevanja glasbe ali video posnetkov, prav tako ne omogoča igranja različnih iger.

Večino dogajanja poteka v forumih, ki so, tako novinar, precej živahni. Teme so precej drugačne kot v ostalih družabnih mrežah: od vrtnarjenja do medčloveških odnosov, od tehnologije do bolezni, ki pestijo starejše. Večina pogovorov poteka na zelo visokem nivoju.

Uporabniki te družabne mreže so bolj umirjeni, starejši ljudje, ki jim Facebook in druge mreže niso ustrezale. SagaZone je v tem elementu našel tržno nišo, na katero so drugi pozabili.

SagaZone >>

Vir: Cellan-Jones, Rory. A journey to the net s silver side. BBC News, 2.11.2007.

Datum 14.11.2007
Print