Naslov Ameriški uporabniki interneta so vedno bolj pozorni na svoje digitalne odtise

PewInternet je objavil izsledke raziskave o tako imenovanih digitalnih odtisih. Ameriški uporabniki interneta se vedno bolj zavedajo svojih digitalnih odtisov oziroma sledi, ki jih pustijo za seboj na internetu.

47 % anketirancev je že iskalo informacije o sebi na spletu, pred petimi leti pa je to počelo 22 % anketirancev. 3 % iskalcev informacije o sebi preverjajo redno, 74 % pa jih je to storilo enkrat ali dvakrat. 60 % uporabnikov interneta ni zaskrbljenih zaradi tega, koliko informacij o njih je na voljo na spletu. 38 % odraslih uporabnikov interneta je že uporabilo nekaj sredstev oziroma ukrepov za zmanjšanje dosegljivih informacij na spletu. 60 % tistih, ki so že iskali informacije o sebi na spletu, je informacije tudi našlo, 38 % uporabnikov pa pravi, da iskanje ni vrnilo nobenih rezultatov. 53 % uporabnikov je že iskalo informacije na spletu o svojih prijateljih, družinskih članih, znancih, partnerjih ali kolegih. Najpogosteje so uporabniki iskali osnovne kontaktne podatke, na drugem mestu po pogostosti iskanja pa so dosežki in zanimanja.

Anketa je bila opravljena po telefonu med 30. novembrom in 30. decembrom 2006, v njej pa je sodelovalo 2.373 Američanov, starejših od 18 let.

Vir: PewInternet, 19.12.2007

Poročilo >> (pdf, 749 KB, en)

Datum 28.12.2007
Print